După ce s-au luptat cu armele pe care le aveau la îndemână, precum acuzaţii, pamflete, declaraţii care mai de care mai acide, o parte a aleşilor braşoveni, atât de orientare centru-stânga, cât şi de centru-deapta pare că a lăsat la o parte orgoliile politice, cel puţin deocamdată, pentru continuarea unor proiecte foarte importante pentru municipiul Braşov, cum ar fi serviciul de termoficare şi aeroportul.

Astfel, cele mai importante formaţiuni politice la nivel local, social democraţii şi liberalii par să fii găsit o punte de comunicare şi merg acum alături în primul rând pentru realizarea aeroportului. Liberalii şi-au arătat disponibilitatea de a susţine proiectul de lege marca „senator PSD Viorel Chiriac”, conceput anul trecut şi care are nevoie de modificări, pentru care au iniţiat un proiect pentru urgentarea la dezbatere şi aprobare în Senat. Social-democraţii au apreciat acest aspect al adversarilor politici.

Preşedintele PSD Braşov, Marius Dunca, a declarat: „Trebuie să fim responsabili! Eu militez pentru comunicare şi colaborare între partidele politice, sprijinirea proiectelor necesare. Culoarea politică trebuie lăsată la o parte atunci când este vorba de sănătatea şi confortul cetăţenilor. Sigur, putem avea discuţii, opinii, dezbateri, dar cetăţenii nu trebuie să sufere dacă există orgolii politice. Ne-am asumat şi le-am cerut cetăţenilor să ne voteze. Este de datoria şi responsabilitatea noastră să le respectăm drepturile fundamentale şi esenţiale. Dacă vom avea o comunicare şi o abordare comună a problemelor, se vor vedea şi rezultatele. Aşa facem şi în cazul aeroportului, despre care vă spuneam de curând că îl sprijinim pe orice căi, numai să-l vedem făcut. Iată, ne ţinem de cuvânt şi aici!”.

La rândul său, senatorul Viorel Chiriac a întărit afirmaţiile colegului de partid: „Respectăm acel angajament social pe care îl anunţam şi în campania pentru locale, că vom fi de acord cu toate proiectele care au legatură cu bunul mers al activităţii noastre în circumscripţia Braşov. Am văzut amendamentele la Legea 297, sunt aceleaşi două pe care le-am mai discutat de-a lungul timpului şi le-am semnat. Le-am depus joi la Senat, ca de altfel şi cererea pentru introducerea pe ordinea de zi în procedură de urgenţă. Mă gândesc că luni se va întâmpla acest lucru. Deja am avut o discuţie cu colegii din Biroul Permanent al Senatului, unde ştiţi că avem majoritate şi poate să impună un ritm asupra procesului legislativ din Senat. Sunt două modificări: una în legătură renunţarea la acel termen de 30 de zile pentru predare-primire şi cealaltă în legătură cu suprafaţa de teren, care de data asta, sper să fie în regulă”.

Parlamentarul a precizat că, în urmă cu un an, exact din prima zi de Parlament, a fost depus proiectul Legii cu numărul 297, care a durat până spre sfârşitul lui octombrie să iasă.

„Acelaşi lucru se poate întâmpla şi acum, dacă toţi paşii sunt respectaţi. Asta înseamnă că cele două modificări vor încheia această dispută şi se vede că am şi avut dreptate la sfârşitul sesiunii trecute, că această lege e cea mai bună, că va rămâne în picioare şi va da dreptul Consiliului Judeţean să facă treabă în continuare”, s-a mândrit Chiriac.

Fără Primărie ca proprietar

Senatorul PSD a adăugat, însă, că „dispare din ecuaţie acea chestiune legată de administrarea terenului de către Primăria Braşov, întrucât asta ar însemna o altă lege, luată de la zero, ceea ce ar prelungi foarte mult timpul până la aprobare. Acum un an, când iniţiam legea, nici nu punea absolut nimeni problema că Primăria Braşov ar putea deveni proprietar, cum am mai auzit. De altfel, prin această lege, nici Consiliului Judeţean Braşov nu i se dă decât un drept de administrare, nu de proprietate. Dacă urmează o asociere între Primărie şi CJ, este o altă treabă”.

Chiriac a spus şi că joi, cu puţin timp înainte de începerea lucrărilor în Senat, a avut o discuţie cu senatorul liberal Nicolae Vlad Popa pe marginea legii aeroportului: „Asta, ca să vedeţi că avem şi o comunicare. Aşadar, dacă sunt toţi paşii respectaţi, vorbim de posibilitatea ca la începutul lui decembrie, legea să fie la promulgare. Nimeni nu s-a întrebat, de aproape un an încoace, unde este diferenţa de teren, de la 200, la 128 de hectare. Odată introdus în regim de urgenţă, proiectul ajunge la comisii, apoi în plen”.

Sursa: Transilvania Expres

Tagged with:
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Weight lossCZ RingsReverse Phone Lookuphow to lose weight fast