De la listarea pe bursă, Electrica S.A. cunoaşte o puternică efervescenţă creatoare sub impulsul a tot felul de tehnocraţi, care mai de care susţinuţi din ţara sau din străinătate. Schimbarea profesioniştilor din companie cu alţi profesionişti din alte domenii precum bancar, petrolier, asigurări etc. este la modă în România.

Până la urmă de ce să conducă cei care se pricep!? Trebuie să vină alţii care să-şi umple buzunarele cu sinecuri consistente şi, bineînţeles, pe criterii de prietenie, familie şi mai puţin cele privind cunoştinţele din domeniu.

Mai nou, se doreşte schimbarea statutului societăţii pentru a permanentiza anumite persoane şi a diminua rolul statutului în administrarea companiei, adică schimbarea structurii CA-ului de la 4 reprezentanţi ai statului la 3. Astfel decizia majoritară se va afla în mâna acţionarilor mai mici, dar privaţi şi foarte interesaţi de bunul mers al companiei (fie vorba între noi, este un haos de nedescris în această companie în prezent).

De asemenea, se aude că se doreşte, cu insistenţă, schimbarea tuturor conducerilor societăţilor cu capital de stat, indiferent dacă au concurat pe Ord. 109 sau nu, ceea ce demonstrează că nu este vorba de eficientizarea activităţii, ci de principiul “să ne punem noi oamenii noştri, care ne servesc intereselor noastre”.

Din păcate, acelaşi lucru se întâmpla şi în unele instituţii nebancare dar cu un rol important în economia României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Weight lossCZ RingsReverse Phone Lookuphow to lose weight fast