Unul dintre proiectele trecute pe ordinea de zi pentru a fi votate în ședința ordinară a Consiliului Local Brașov din 28 iulie se referă la „aprobarea evenimentelor ce urmează să se desfăşoare în  Municipiului Braşov – Piaţa Sfatului, în perioada august – decembrie 2016”.

Acest punct a fost scos, însă, cu o zi înainte de ședință, după ce comisia juridică a considerat că expunerea de motive prezentată pentru analiză este prea sumară, iar câteva evenimente tip „târg de artizanat” sunt organizate consecutiv de același operator privat (Î.I. Mihai Florentina), pe lângă altul organizat de Primărie, în Piața Sfatului .

Unul dintre cei care s-au opus acestui proiect, solicitând informații suplimentare, este consilierul local PSD Răzvan Popa: „Primăria trebuie să organizeze târgurile din Piața Sfatului, iar entitățile și persoanele private care doresc să ocupe locația din Centru pentru diferite evenimente, de preferat unele de anvergură, trebuie să vină cu un proiect care să fie analizat și trecut prin filtrul Consiliului Local. Asta pentru a ne asigura că nu avem de-a face din nou cu speculă și kitsch în Piața Sfatului”.

Sursa citată a precizat că aceste lucruri sunt prevăzute în noul regulament modificat anul trecut.

Tot potrivit acestui document, diferiți organizatori de târguri au la dispoziție aleea Parcului Titulescu sau pot depune proiecte mai mari care să corespundă cu ceea ce ne dorim în Centrul Istoric. Din păcate, există persoane și entități care vor să subînchirieze Piața Sfatului la taxe mult peste ale Primăriei, fără ca evenimentele să fie autorizate în baza unui proiect și a unor criterii de selecție, așa cum prevede regulamentul. Spre exemplu, la Sibiu așa se procedează de ani de zile, iar evenimentele sunt de foarte bună calitate”, a explicat Popa.

Sursa: Transilvania Expres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Weight lossCZ RingsReverse Phone Lookuphow to lose weight fast