Autor: Catalin Leonte

Eu sunt îndrăgostit de sport. Am făcut o sumedenie de sporturi în copilărie şi adolescenţă: atletism la Luceafărul Braşov, cu rezultate bune la săritura în lungime şi la 600-1000 de m, scrimă la Tractorul, karate atât Shotokan cu Adi Popescu cât şi Ashihara cu Mircea Cârlogan. Mai presus de toate iubesc schiul pe care l-am practicat timp de 16 ani ca sport de performanţă la CSS Pionierul Braşov şi apoi la CSU Braşov. Acest oraş în vremea în care eu eram copil mi-a oferit posibilitatea să practic toate aceste sporturi gratuit.

Ce se întâmplă astăzi însă, este dureros. Nu mai există preocupare pentru cluburile de copii şi juniori la niciun sport. Ce sporturi se mai fac, se fac doar dacă părinţii au bani să plătească. Şi asta nu este din vina puţinilor antrenori, ci din cauza lipsei unui sistem funcţional la nivelul Municipiului Braşov şi al României.

Care ar fi beneficiile practicării sportului? Trecem peste “ mens sana in corpore sano”, trecem de exemplul Greciei antice unde marii filozofi erau şi desăvârşiţi atleţi, ci vin cu câteva argumente. Copiii care fac sport învaţă ce este efortul susţinut, ce înseamnă echipa, respectul pentru antrenori, renunţarea la a petrece timpul cu distracţii facile pentru un scop superior. Copiii care fac sport nu au timp să fie într-o tovărăşie dubioasă, copiii care fac sport nu stau prea mult pe calculator. Aceşti copii ştiu ce este transpiraţia, ce înseamnă sângele vărsat într-o competiţie sportivă, ştiu ce este o victorie dar şi o înfrângere. Sportivii vor şti să accepte cu sportivitate un rezultat. Sportivii au caracter!

Din punctul meu de vedere voi realiza ca şi Primar al Braşovului terenuri de sport inclusiv cu nocturnă în toate cartierele în aşa fel încât să existe gratuit posibilitatea practicării sportului. Un club sportiv al Braşovului cu cei mai buni antrenori va selecta talentele pentru sporturi de echipă şi de iarnă şi va pregăti campioni.

M-am săturat de mizele mici şi de lipsa de viziune! Eu vreau ca Steagu să joace în Champions League, să avem etapă din World Rally Car la Braşov şi măcar o etapă din Cupa Mondială la schi alpin să se ţină în Poiană!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Weight lossCZ RingsReverse Phone Lookuphow to lose weight fast